HISTORIE:

Het bedrijf is opgericht omstreeks 1850. De huidige directie zijn de 4 e en de 5 e generatie Westerhout die het bedrijf voortzetten. De onderneming heeft dus zeer zeker het bestaansrecht verworven.

De (over)grootvader van de huidige directie onderhield een bodedienst tussen Werkendam en Gorichem. Bode Westerhout ging dagelijks langs bij de winkels en particulieren om bestellingen op te nemen. Zelfs de kleinste bestellingen werden uitgevoerd, als bijvoorbeeld iemand zijn bril wilde repareren in Gorinchem, werd deze met bode Westerhout meegegeven. Maar ook een stukje paardenvlees werd meegenomen uit Gorinchem omdat dit niet te krijgen was in Werkendam.

De tijden veranderden en de bodedienst kreeg na de oorlog gaandeweg minder werk. Werkendam raakte ontsloten; de inwoners werden mobieler. Op aandringen van Cees Westerhout senior werd het eerste vrachtwagentje aangeschaft. Het werd daardoor een stuk gemakkelijker. Hierdoor kon er sneller gewerkt worden en werd er meer geladen.

Het bedrijf groeide en al snel kwamen er meer vrachtwagens bij. Westerhout werd ook

‘' huisvervoerder'' van de rijstfabriek Oryza in Zwijndrecht. In deze tijd is men ook begonnen met het transport van bloemen & planten. Doordat de transporten van de rijstfabriek overdag gereden werd konden de vrachtwagens 's nachts ingezet worden in het bloementransport.